„Берое“ 96 спечели Купата на БФС при старшата възраст

Редовното време завърши 0:0, а при дузпите по-точни бяха беройци и след шест изпълнения спечелиха с 5:4!

След много интересен финал, игран днес в село Оризари, „Берое“ 96 спечели Купата на БФС при старшата възраст. Минута преди края на редовното време при непряк свободен удар Кирил Личев пусна за Никола Грозданов, който стреля от 25 метра, но право в ръцете на вратаря.
В добавеното време Денис Йорданов стреля от 20 метра, но Михаил Михайлов изби в корнер.

Дузпите се превърнаха в истинска драма. „Берое“ първи получи правото да изпълни – Кирил Личев стреля по земя и откри пращайки топката в долния десен ъгъл. Стефан Велков изравни с удар по земя в долния ляв ъгъл. Никола Грозданов пропусна при второто изпълнение – Християн Василев хвана ъгъла и изби топката, тя срещна напречната греда, но не влезе във вратата. За радост на беройци и Китан Василев пропусна. Михаил Михайлов хвана топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Михаел Лалев бе точен за 2:1 в долния десен ъгъл, вратарят уцели ъгъла, но не успя да улови. Янис Карабельов изравни с шут в горния десен ъгъл, Михаил Михайлов се хвърли в противоположния.Светлин Симеонов отново изведе беройци напред с удар в долни десен ъгъл. Майк Кръстев пък хладнокръвно залъга Михайлов да скочи на ляво и прати топката в средата.
Борислав Желязков направи 4:3 с удар леко над тревата в дясно. Емил Стоев направи абсолютно същото – 4:4.

Започнаха и дузпите, при които всяка грешка се наказва. Николай Георгиев обаче запази нервите си и с много интересно изпълнение горе в дясно напраи 5:4. Марио Петков пък пропусна за „Славия“ като не намери целта. Така „Берое“ спечели Купата на БФС.