Над 5000 коли на час тръгват по магистралите днес и утре

Новините

30-04-2014, 07:58

Снимка:

Дарик

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

3000 полицаи ще дебнат по шосетата у нас за предстоящите 6 почивни дни. Катаджиите ще регулират движението и ще следят за основни нарушения на водачите. Те ще пазят пред входовете на кръчми и ресторанти, както и на второкласни и третокласни пътища, където най-често засичат пияни водачи и такива без документи.

Допълнителни мерки за безопасност по пътищата вземат от полицията за празниците от 1 до 6 май. Заради шестте почивни дни по Гергьовден очаквано много българи ще тръгнат на път. Полицейски екипи ще дежурят на изходите на София и големите градове, както и по местата от пътната инфраструктура, където се извършват ремонти. Полицаите ще пренасочват движението така, че да не се образуват излишни задръствания и тапи, които допълнително изнервят шофьорите. Патрулките ще се забелязват отдалеч, защото ще бъдат с пуснати буркани. Специално за тези празници ще има и масирана акция, която е насочена особено към контрола на неправоспособни водачи, шофирането след употреба на алкохол и с несъобразена скорост, пише "Стандарт".

 От Пътна полиция призовават шофьорите да бъдат много бдителни и особено сдържани на пътя, а в случай на леко ПТП веднага да преместят автомобилите встрани от пътната лента, да освободят движението, за да не се получават задръствания и нови катастрофи. От МВР съветват да се избягват пиковите часове с най-голям трафик на 30 април, 1 и 6 май, както и при възможност да се тръгва в по-ранен час, особено ако ви предстои дълъг път. Очаква се отново трафикът по магистралите да е силно интензивен. Като само на магистрала "Тракия" се предвижда да преминават над 5000 автомобила на всеки час при нормален капацитет на аутобана от 3600 автомобила. Независимо от подобряването на организацията на движение очакванията за огромни задръствания са при виадукта "Бебреш" на магистрала "Хемус" и виадукта при 67 км на магистрала "Тракия", където движението се извършва двупосочно заради ремонти. Предвидено е временно да се осигурят по две ленти за движение, както и да се спрат тежкотоварните камиони в дните на най-голям трафик. Тировете ще бъдат отклонявани през Костенец, Белово и Пазарджик за магистрала "Тракия". При "Хемус" и главния път за Гърция Е79 обаче няма обходни маршрути и там камионите ще биват отбивани за по няколко часа. "В зависимост от конкретните възможности между 5 и 8 наряда от областна дирекция ще бъдат ангажирани с обезопасяване на движението", посочи комисар Антонов. Допълнително изпитание за шофьорите ще е времето, тъй като метеорологичните прогнози за празничните дни предвиждат множество валежи в цялата страна. Пътищата ще са мокри и хлъзгави.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"