Поморие - домакин на Държавното по спортни танци

Турнирът ще се проведе на 3 май, в спортната зала на Балнеохотел Поморие

За втора поредна година Поморие ще бъде домакин на Държавното първенство по спортни танци за Купа България. Заради перфектната организация и добрата материална база, Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ отново избра КСТ Поморие и Община Поморие да бъдат домакини на Първенството.

Турнирът ще се проведе на 3 май, в спортната зала на Балнеохотел Поморие. В шампионата ще вземат участие над 100 танцови двойки от цялата страна. В 10:00 ч. националното състезание ще започне с Турнир на изгряващите звезди, в който ще вземат участие двойки, които за пръв път стъпват на подиума. 12:30 часа ще започне Открит турнир за купата на Община Поморие за 2014 г. В 18:30 ч.

Първенството ще бъде официално открито, след което танцьорите ще се впуснат в надпревара за купата на България за 2014 г. Те ще бъдат оценявани от 26 съдии от цялата страна, сред които и председателят на Съдийския съвет към БФСТ – Красимир Евтимов. Специален гост на събитието ще бъде председателят на Българска федерация по спортни танци Силвия Живова.