Роми от Шекера: Дадохме 2000 рушвет да не бутат конюшнята! Кметът: Несериозно е

Багери, полиция и клетви в Шекер махала, конюшнята падна

Цигани от "Шекер махала" в Пловдив били дали 2000 лева на чиновник от кметството в "Северен", за да спасят незаконната си конюшня. Пред репортер на Plovdivutre.bg те съобщиха и името на експерта, който по думите им, получил рушвета. Това стана преди седмица, когато багери влезнаха в квартала, за да бутат нерегламентирани постройки. Днес конюшнята, долепена до сградата на училище "Панайот Волов", бе съборена.

"Несериозно е". Така кметът на "Северен" Ральо Ралев отговори на обвиненията на ромите. Заместничката му Лариса Кътова също отрече категорично твърденията за получен подкуп от колега. "Абсурд. Няма такова нещо", заяви тя.

Екшън около събарянето на постройката имаше и днес. Намесиха се полицаи, които отцепиха района. Ромите извадиха конете от постройката и багер събори конюшнята. Циганите обвиниха в самоволни и целенасочени действия служителите на районната администрация. Имаше люти обиди и клевети. "Въпросният обект се намира непосредствено до ОУ "Панайот Волов", замърсява терена по съществуващата улица и около него, като създава предпоставки за разпространение на болести по децата", съобщиха след събарянето от кметството.

Преди седмица в защита на конюшнята скочиха много хора от махалата, а собственикът Рашко призна, че е вдигнал масивната постройка незаконно и то на общински терен. Той се качи върху покрива на сградата и отложи акцията със седмица.