Накратко: Това се случи през април в Пловдив

Мисия Пловдив

30-04-2014, 20:01

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Април през обектива на Plovdivutre (ГАЛЕРИЯ)

Обзорът на Plovdivutre.bg

Какво се случи през изминалия месец април? Екипът на Plovdivutre.bg събра за вас най-интересните събития.

В началото на април Столипиново изпадна в паника. Пламна асансьорна шахта на блок на "Сокол" 3. Това наложи спешна евакуация, а шестима бяха обгазени.

Зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев и кметът на "Тракия" Костадин Димитров откриха Велосезон 2014. 400 малки и големи колоездачи се събраха пред кметството на района. 

Само ден след 35-годишнината от полета на великия българин Георги Иванов в открития Космос, той бе специален гост на Музея на космонавтиката в Крумово. Космонавтът се срещна със стотици хора от цялата страна и разказа за своето уникално пътуване в открития космос.

На 22 април стотици пловдивчани се събраха на Античния театър, за да посрещнат Железния трон от сериала "Игра на тронове". В продължение на 2 дни пловдивчани и гости на града се снимаха с атрактивния филмов реквизит.

Краят на април ще бъде запомнен с акции по събарянето на незаконни постройки в ромските махали. Истински екшън се разиграва в пловдивския квартал Шекер махала. Първият обект в списъка бе конюшня, долепена точно до сградата на ОУ "Панайот Волов". Собственикът й обаче се запъна, качи се е върху покрива на сградата и не пусна служителите да започнат събарянето.

Два дни по-късно обаче, в "Столипиново" настъпи истински апокалипсис. Десетки незаконни постройки рухнаха пред очите на хората от района. На акцията бяха премахнати предимно търговски обекти. Идеята на администрацията е мястото в циганския квартал да стане подредено и зелено.