Шефс клуб - Стара Загора са кулинарният вицешампион на България

Заралии

30-04-2014, 17:08

Снимка:

ТПП- Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Медали и отличия за Професионалната гимназия в Павел баня

Старозагорските шеф готвачи са на второ място в отборната надпревара за Националната кулинарна купа за 2014 г.

Състезанието се организира от Асоциацията на българските професионални готвачи за седма поредна година. Старозагорските майстори в кухнята участваха за първи път, но заслужено обраха овациите.
На първо място са класирани двама чуждестранни преподаватели в Кулинарната академия в Добрич. В състезанието са участвали 10 отбора. 

3-членният екип от младите елитни готвачи: Иван Стойчев и Тодор Стефанов и Ивайло Христов омагьосаха журито с изискани ястия от добре подбрани продукти, съобщи председателят на Шефс клуб - Стара Загора Тони Иванов, който многократно е доказвал кулинарните си умения в много страни по света.

Силвия Петрова - член на Шефс клуб - Стара Загора  се състезава индивидуално заедно със 17 участници и се класира на 4-о място. За мен кулинарията е не само професия, но и страст. Радвам се, че започнахме да изваждаме от хората желанието да консумират типичната кръчмарска кухня и забелязвам, че все повече хора се хранят здравословно, каза Силвия Петрова.

Паралелно със състезанието за Националната кулинарна купа 5-членен екип от Шефс клуб - Стара Загора са участвали във Фестивал на виното и храната във Варна, където се впечатлили гостите с ястия, приготвени по оригинални заралийски рецепти с продукти, характерни за региона. По този начин искаме да популяризираме Стара Загора като атрактивна кулинарна дестинация и да привлечем туристи, коментира Тони Иванов. За постигането на тази цел си партнираме отлично с Общината и с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и ще участваме още по-активно в третото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. С помощта на Общината се надяваме следващата година да организираме в Стара Загора голямо международно кулинарно състезание, добави още Топ готвачът.