Нефтохимик се бори, но акулите извоюваха правото си на още глътка надежда

Спорт

30-04-2014, 21:57

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак променят Черноморец - Берое

Георги Кабаков свири Нефтохимик – Черноморец

Символичните гости започнаха с летящ старт мача след като Райков откри още в 3-та минута след прецизно изпълнен удар от фаул

Последното дерби на Бургас предложи всичко на едва 1000-та зрители дошли на Лазур да видят своите любимци. В двубоя имаше почти всичко; пет гола, два червени картона, обрати, емоции, две страхотни агитки, които през цялото време подкрепяха неистово своите. Липсваше само…качествения футбол. На ниво в двубоя не бяха единствено футболистите на двата отбора, които допускаха много брак, неточности и понякога смехотворни отигравания. Може би пропускам и това, че теренът и обстановката на стадион Лазур бе като тези, които гледаме в Премиършийп и Бундеслигата, с малката забележка, че зрителите бяха малко.

Символичните гости започнаха с летящ старт мача след като Райков откри още в 3-та минута след прецизно изпълнен удар от фаул. За гола помогна и неумелата намеса на вратаря на нафтата, който се подхлъзна и не успя да парира отправения от около 30 метра изстрел. Черноморец продължи да натиска, а Нефтохимик играеше на контраатака. Така в 23-та минута Манев пусна технично към Карадайъ, който прокара топката под плонжа на неубедителния в мача Живкович.

Голът стъписа акулите, които загубиха синхрон в играта си и преотстъпиха инициативата на нафтата. В последната минута на полувремето при един безобиден фаул, вратарят подаде топката в краката на опитния капитан Станислав Жеков, който технично го прехвърли за 1:2. Тогава треньорът на акулите Димитър Димитров не издържа и излезе на тъчлинията, като засипа с остри епитети вратаря, допуснал толкова левашки гол.

След почивката очаквано Херо смени стража с резервата Стефано Кунчев, а в игра се появи и звездата на тима Карлос Фонсека. Акулите постепенно пренесоха действията пред вратата на Костадин Георгиев и защитникът Траян Траянов, който започна сезона с Нефтохимик изравни. След гола футболистът изрази радостта си като провокира агитката на зелените, но феновете го изпратиха само с мощни овирквания.

Малко след гола най-активния от акулите Симеон Райков отбеляза второто си попадение в мача, след като получи удобна топка в наказателното поле и направи резултата 3:2 в полза на Черноморец.

До края двубоят   бе накъсан от множество нарушения, а главният съдия освен множеството жълти, показа и два червени картони по един за всеки от отборите. Най-напред пътя към съблекалнята видя Михаел Орачев, а след него в края на мача напусна и Манзоро за втори жълт картон.

Така след победата на Берое над  Локомотив, акулите все още плуват във водите на надеждата за спасение, но в следващите три кръга срещат най-силните отбори във втората седмица – Берое, Славия и Локо София.