В Добрич унищожиха 507 кг. плесенясали яйца

Мисия Добрич

01-05-2014, 07:51

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните издадоха предписания за унищожаване на 507 кг. яйца с плесен по черупките. Стоката се е предлагала в магазин на търговска верига, съобщи директорът на дирекцията в Добрич, д-р Розалина Брайкова, цитирана от радио "Добруджа". Проверката е извършена след подаден сигнал от клиент на магазина.
208 проверки в търговски обекти и 23 в производствени предприятия направиха инспекторите на дирекцията в Добрич по време на Великденските празници. Установени са три несъответствия в етикетирането и водене на документация по отношение на производство и реализация на козунаци и козуначени изделия.. Издадени са предписания за спиране на реализацията им. Инспектиращите са издали и 5 предписания за непълни записи по входящ контрол.
Областната дирекция БАБХ извършва строг контрол в търговските магазини, производствени предприятия и складови помещения, във връзка с предстоящите празнични дни. На фокус са агнешко месо, зеленчуци и други хранителни продукти. Проверките са започнали на 28 - ми април и ще продължат до 6-ти май допълни д-р Брайкова.