Стара Загора утре: 2 май

Мисия

01-05-2014, 19:51

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Ден на Подаръка" 2 в Стара Загора

Времето: През нощта валежите постепенно ще спрат, а облачността на места и разкъса. Минимални температури между 7 и 12°. Утре преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. В сутрешните часове на места в низините ще се образуват и мъгли, който до обяд постепенно ще се разсеят. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони. Ще има и гръмотевици. Максимални температури между 17° и 22°.

 

Българска православна църква чества Празник на Свети Цар Борис-Михаил Покръстител (Борисовден). Св. Княз Борис I Михаил (IX век - 2 май 907) е български владетел, който налага християнството и въвежда славянската писменост в България. Той управлява от 852 до 889 г. и за кратко през 893 г., когато детронира първородния си син Владимир Расате и възкачва на престола другия си син Симеон.

 

Стара Загора: 2 май (петък) „Ден на подаръка” Отворено събитие на открито, на което всеки може да донесе любими вещи и да ги дари на някой друг. Събитие, което събужда хуманността във всеки, „ съблича материалната дреха” от нашите сърца и ни напомня, че всички ние сме заедно, за да си помагаме, споделяме и радваме на благата, които притежаваме Изложение и размяна на вещи, спорт, работилници, музикална сцена, кино; от 10.00 ч. до 22.00 ч. спортната площадка и поляната при „Зала на смеха” в парк „Аязмото”