Писмо на оцелели от потъването на "Титаник" продадено на търг

Писмо, написано от 7-годишно британско момиче и майка й, който пътували с кораба "Титаник", бе продадено на търг за 200 000 долара, пише БГНЕС.

Писмото е написано няколко часа преди корабът да се удари в айсберг на 14 април 1912 г. Това, което прави този ръкопис уникален, е фактът, че е написан върху листове с печата на "Титаник". Началната цена на писмото бе определена в размер на 168 000 долара.

Писмото е написано от Естер Харт, която пътувала във втора класа заедно с дъщеря си Ева Харт и съпруга си Бенджамин. Семейството отивало в Канада, където да започне нов живот. По-късно Ева описва трагичните събития на 14 април 1912 г. в автобиографията си "Сянката на "Титаник".

Писмото, което Ева и майка й пишат на борда на "Титаник" е трябвало да бъде доставено, когато корабът се връща обратно в Англия. То никога не е получено. Открито е в джоба на спасителна жилетка, която била на съпруга на Естер. Той бил облечен с жилетката на борда, но я дал на съпругата си, когато тя и Ева се качили на една от спасителните лодки. Това е последното нещо, което Бенджамин Харт прави за семейството си преди да загуби живота си на кораба.