22 отбора мерят сили във футболен турнир на стадион "Пловдив"

Спорт

03-05-2014, 09:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Финалите ще се проведат на площад "Централен" в Пловдив на 17 май

22 отбора от Пловдив и Южна България ще участват в Зоналния турнир по футбол за ученици на възраст 12-14 години , който ще се проведе в събота на стадион "Пловдив". Това съобщи главния координатор на проявата Александър Сукнаров от направление "Спорт" на Общински детски комплекс.

Състезанието започна 9.15 часа и ще се проведе  на четири игрища.

Турнирът бе открит от шефа на дирекция "Спорт и младежки дейности" в община Пловдив Петър Зехтински. Ще присъстват  зам.-кметът  Георги Титюков, директорът на ОДК Атанас Куртенков, известни футболисти и любители на спорта. Сред фаворитите за първото място е и миналогодишният шампион в надпреварата - тимът на СОУ "Константин Величков".
В настоящата  година турнири се провеждат още в Благоевград, Велико Търново, София,  Русе и Стара Загора. 
Партньори на състезанията са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора.

Финалите  ще се проведат на площад "Централен" в Пловдив на 17 май, каза Сукнаров. Шампионът ще бъде награден с международен лагер в столицата на Италия Рим, а заелият второто място -  с лагер край  Камчия. Всяко училище, включило се във вътрешно училищен (квалификационен етап), ще получи по футболна топка.