Три награди за "Птиците" от ПМГ

В последната седмица на април в залата на ДНА в морския град Бургас почитателите на Мелпомена имаха възможността да се насладят на 25 драматични постановки и 3 мюзикъла, представени от 27 младежки формации от цялата страна.

Актьори от цяла България демонстрираха своя талант, умения и хъс за победа. Искрените и изпълнени със светла емоция млади хора отново показаха, че театърът е жив и че ще продължават да се усъвършенстват в любимото си изкуство, за да достигнат нови и нови върхове на голямата сцена. През четирите конкурсни дни програмата бе наситена със сложни пиеси, пълни с драматизъм и напрежение, впечатляващи чувствени трагедии, класически постановки, предадени с индивидуален почерк, новаторски авторски спектакли, весели миниатюри, предизвикващи усмивки със своите щуротии и блеснали детски очи. Радваща бе и тенденцията за навлизане на музикалния театър в програмата на Фестивала – три мюзикъла на водещи в тази областта формации.

Театрално ателие „Птиците” при ПМГ „Акад.С.П.Корольов”- Благоевград с ръководител Пламен Славов пренсе в един комичен сблъсък на разпилян хаос, в който репликите са като очакван лек. Те представиха „Хаос в Бяло от Карън Дуулинг. За чудесното си представяне те бяха отличени с Трета награда в Категория Б, а Каролина Костадинова, Иван Шопов – с награди за актьорско майсторство.