Жителите на Падина почерпиха Уручев и Караянчева с традиционен пилаф (снимки)

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Владимир Уручев и депутатът Цвета Караянчева бяха гости на традиционния курбан за здраве на селото

Един тон месо и над 4 000 порции пилаф раздадоха домакините на традиционния курбан за здраве на село Падина, община Ардино. Специални гости бяха кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Владимир Уручев и народният представител Цвета Караянчева. Заедно с тях бяха и активисти на партията от Кърджали, Ардино и Крумовград.

Празникът се проведе под егидата на кмета на селото Николай Чаушев, също избран с листата на ГЕРБ. За събитието беше отслужен молебен.

Чаушев е сред най-успешните управленци в региона, коментират от партията. От своя страна Владимир Уручев беше посрещнат изключително радушно от местните хора, които го познават и ценят като родопчанин и следят работата му в Европарламента в защита на българската енергетика.

Падина е най-многолюдното село в община Ардино, но липсата на препитание кара младите да търсят работа в чужбина, а голяма част от хората отглеждат тютюн във вътрешността на страната. Пред своя гост те настояха Европейския парламент да помогне за осигуряване на заетост в планинските и полупланинските райони на България, за да спре тяхното обезлюдяване и миграционната вълна към Западна Европа.

По-горе можете да разгледате и снимки от събитието.