Бургаски маниак брои по 30 бона за БТР-и

Животът

05-05-2014, 09:01

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

КАТ не ги пуска по улиците на Бургас, бойните машини нямат мигачи

Бургазлия е пуснал обява в известен интернет сайт за автомобили с желанието да закупи два бронетранспортьора. В обявата маниака е оставил имейл и телефон за връзка. “Вече имам предложение. Те са на цена 30 000 лева без ДДС”, обясни по телефона пред наш репортер, мераклията да притежава бронетранспортьор. Той обясни, че двата БТР са произведени през юни 1973 година и са изминали скромните 15 000 километра. Мощността на военните машини е 180 конски сили и се управляват лесно, твърди кандидат купувача. От фирмата продавач отзовала се на обявата, обяснили, че БТР-те са в тъмно зелен цвят закупени от излишъците на армията. В момента се ремонтирали, за да бъдат приведени в движение. След покупката маниака щял да ги закара в КАТ Бургас за регистрация.

Няма начин военните машини да се движат в Бургас, обясниха за burgas.utre.bg  съвестни служители на КАТ. Причината е, че те нямат митгачи, а фаровете им са нестандартни. Освен това военните машини не отговаряли и на други изисквания за движение на МПС.

БТР-те са с два бензинови двигателя и развиват 80км/ч. Могат да се движат и във вода, но само с 9-10 км/ч. В бронетраспортьорите могат да се поберат десетина души.