Във връзка с обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Шести май

НСО напомня на представителите на средствата за масово осведомяване

Във връзка с обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Шести май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, пред Паметника на Незнайния войн и на площад „Княз Александър I“, от Националната служба за охрана (НСО) напомнят на представителите на средствата за масово осведомяване:

Молебенът за здраве и благоденствие на Българската армия и полагането на венци и цветя пред Паметника на Незнайния войн са предвидени за 09:00 часа. Екипите могат да разположат наличната си техника в района на провеждане на мероприятието между Храм-паметник „Св. Александър Невски“ и Светия Синод /извън зоната за сигурност/ до 07:30 часа. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района. Движението ще се осъществява по ул. „Оборище“.
Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през КПП, разположено на кръстовището на ул. „Париж“ и ул. „Шипка“.
Военният парад на Българската армия започва в 10:00 ч. на площад „Княз Александър I“. Екипите могат да разположат наличната си техника пред Националната художествена галерия до 08.30 ч. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района.
Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през КПП, разположено на ъгъла на ул. „Дякон Игнатий“ и бул. „Цар Освободител“ /срещу Националната художествена галерия/.

Движението ще се осъществява по бул. „Цар Освободител“. Служителите на Национална служба за охрана ще изискват от представителите на медиите, които отразяват събитието, представяне на актуална журналистическа карта. Стажанти без документ за принадлежност към съответната медия няма да бъдат допускани.