"Червените" пускат трето издание на книгата „Това е ЦСКА”

На корицата ще бъдат легенди като Чакмаков, Георги Димитров, Борис Гаганелов

ЦСКА ще пусне обновено трето издание на книгата „Това е ЦСКА” след края на първенството. Тя е написана от доайена на спортната журналистика у нас Александър Манов и футболния треньор Димитър Пенев. Новината съобщи в интервю за Дарик самият Манов, който от дълги години е и директор на Музея на спортната слава на армейския клуб.

Днес се навършват 66 години от създаването на клуба, а Манов е категоричен, че въпреки всичко отборът ще се възроди за пореден път, като птицата феникс и отново ще радва феновете си.

„2014 година беше една просто неразбираема и за нас, и за нашите привърженици. Ние сме като птицата феникс - потъваме и от пепелта пак се издигаме, каза Манов. - Сега сме в момента от издигането на птицата по средата и тя ще блесне, но още има пепел по нея.”

Манов разказа още, че този път на корицата на изданието ще бъдат снимките на Нако Чакмаков, който е първият капитан на червения отбор, Георги Димитров - Джеки, Борис Гаганелов, Георги Велинов - Джони, Любослав Пенев и на настоящия старши треньор на клуба Стойчо Младенов.