Йовка Няголова, майка на пострадалата в САЩ Виктория: Учуди ме духът й

Майка й днес по обяд запали свещ за здраве в храм „Св. Георги"

Треньорката по художествена гимнастика Йовка Няголова е майката на пострадалата при инцидента по време на цирков спектакъл в американския щат Род Айлънд Виктория Медейрос.
Малко преди 12.00 часа днес Няголова посети храм „Св. Георги", за да запали свещ и да се помоли за бързото възстановяване и оздравяване на своята 35-годишна дъщеря, както и на всички пострадали при инцидента, съобщи ИА Добруджа.
Самата Виктория също е гимнастичка, възпитаничка на Благовеста Гецова. Още от дете Виктория е сред най-перспективните състезателки и всички й предричат бляскаво бъдеще.
„През нощта се обади съпругът й от Америка и поиска да говори с моя съпруг, това ме изненада. Като всяка майка, първо си помислих най-лошото", разказа Йовка Няголова. Тя е много изненадана от силния дух, който Виктория проявява в този момент. „Отначало се чухме с Петя Миланова, бивша състезателка на Левски, която също играеше в този цирк преди години и тя ни успоки, че всички са живи. След това с едно от момичета от Бразилия във Фейсбук успяхме да се свържем и тя ми написа на английски, че Вики е добре, но е със счупване. Доколкото разбрах на рамото и на ръката. По-късно успяхме да се чуем с Вики и аз се изнанадах на нейния дух. Всички, които я познават, знаят, какво представлява. Тя толкова много се държеше, като че ли ние бяхме пострадали, а не тя. Сега са в болницата и се грижат за другите момичета. Не се дава никаква информация и тя така ни каза, че не може да деде информация, това е казано в Америка, докато не се изяснят причините", продължава своя разказ Йовка Няголова.
По думите й, номерът, при който се случи инцидента действително е единствен, уникален и много опасен – прави се за първи път в света. Няголова е изненадана, тъй като преди две години е пътувала с Ринглинг и организацията е много добра – играят в готови зали, арени, много е престижно.
Виктория учи за треньор в НСА и когато замина дори Мария Гигова се обади, че от нея са очаквали да се реализира, виждат я като един много добър специалист и аз си мислих, че тя щеше и в България да бъде добра треньорка. За да се стигне до това ниво и да бъде една от водещите фигури на Ринглинг се иска много труд и мисля че няма смисъл да говоря, казва още Йовка Няголова.
От Добрич има и други гимнастички - Жени Караджова, на която Няголова е първа треньорка, Гергана Росенова, която беше в ансамбъла девойки на Илиана Раева в националния отбор, но те са в други циркове.
Виктория, с нейния съпруг Андре, и момичетата постигнаха всичко това с много труд и аз много се радвах и гордеех. Две години се наложи да гледам внука ми и пътувахме в цяла Америка. Те имаха и оферти и от най-известния цирк в света Цирк дьо Солей, но не ги устройваше програмата, най-вече заради сина им Кристофър, който е на 8 години, в трети клас и вече знае три-четири езика.