Раждането на дете е най-честата причина за изневяра при мъжете

Животът

06-05-2014, 13:58

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Повечето млади родители ще се съгласят, че въпреки радостта, която носи раждането на дете, това може да е и доста стресиращо преживяване.

Недостиг на сън, финансов натиск и промяна в динамиката на семейството са сред проблемите, които мнозина изпитват с появата на бебето, но при някои този стрес може да се отрази и на романтичната им връзка.

Раждането на дете увеличава вероятността от изневяра от страна на мъжа.

Изследване сред 5000 изневеряващи представители на силния пол установи, че 78% от анкетираните са с първи брак, а 82% от тях започнали да изневеряват след появата на децата.

Най-честата причина, която мъжете дават за изневярата (30%) е, че сексът с партньорката им престанал да бъде толкова страстен след раждането на бебето.

23% опитали да използват извинението, че недостигът на сън при родителите на малки деца е довел до проблеми в спалнята, които станали причина за кръшкането.

18% от участниците в допитването заявили, че партньорката им насочила цялото си внимание към децатаи тази липса на интерес довела до изневяра.

15% от неверните мъже посочили икономическите проблеми като източник на неприятностите в брака им, а 14% споменали други семейни проблеми като причина за изневерите.

Само 22% от 5000-те изневеряващи мъже били във втори брак, което означава, че бракът с първата партньора увеличава желанието за изневяра.

"Обикновено втората връзка, била тя брак или друг вид обвързаност, е по-силна, защото предишният опит е послужил и на двете страни да коригират поведението си и да имат по-зряло отношение към връзката си. Също така е по-вероятно проблеми от родителството да възникнат при първата връзка, това е резултат както от възрастта, така и от опита", заяви Сигурд Ведал, генерален директор на сайта за запознанства Виктория Милан, който осъществил допитването.

Източник: rozali.comСнимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия