Трафикът по магистрала "Тракия" все по-натоварен

Животът

06-05-2014, 17:18

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Голямото прибиране е в ход, карайте внимателно

Движението по магистрала "Тракия" се засилва. В най-невралгичния участък, 67-ми километър, движението и в двете посоки се извършва в по една лента, но е осигурен и обходен маршрут, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, предава Радио Пловдив.

Има кратък обходен маршрут, който е в рамките на 5 километра и се минава през пътен възел Церово, през село Церово и през една кратка връзка на автомагистралата. В този участък са подсигурени шест полицейски екипа, които да бъдат на място и да реагират евентуално при някакви затруднения за движението.

На ГКПП Кулата на българо-гръцката граница работят четири трасета на вход и четири на изход, както и две на вход и две на изход на ГКПП Маказа, посочи пред Фокус директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Смолян комисар Бойко Божков.

Тези два пункта са и най-натоварени в момента. Трафикът не е засилен, има увеличение в посока България, нямаме затруднения. Към този етап, няма сведения за образувани опашки на някои от граничните пунктове, не се очакват затруднения. Подготвили сме максималните трасета и максимален брой служители, останалото е в зависимост от гражданите, от това как ще предприемат пътуването си, каза още комисар Божков.