Поп, фолк и рок в Каварна за празника на града

Три дни концерти с участието на поп, фолк и рок изпълнители, ознаменуваха за пръв път през тази година Деня на Каварна, който се празнува на Гергьовден.

На сцената на централния площад на 4 май в аванс поздравиха гражданите и гостите на града Тони Димитрова и оркестърът на Стефан Диомов "Петте сезона". На следващия ден за публиката пяха Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров, съобщи БТА. Кулминацията настъпи днес, когато множеството на площада поздрави техният съгражданин Николай Урумов, актьорите Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, народния певец Илия Луков и фолклорният ансамбъл "Бизоне".
На всички свои съграждани и именници честити кметът на Общината Цонко Цонев. Гергьовден в Каварна се празнува от 1883 година, каварненци са го запазили и съхранили, ние продължаваме традицията и докато ни има ще продължаваме и ние да го празнуваме, посочи Цонев и пожела на всички здраве и щастие и успешна земеделска и туристическа година.
Поздравления за Деня на Каварна бяха прочетени от името на президента Росен Плевнелиев, от кметовете на побратимени градове, депутати.
Тази вечер от 20 часа на сцената на площада предстои третият концерт, на бившия китарист на "Скорпионс" Майкъл Шенкер и неговата хард рок група "Макъл Шенкер груп".