ПловдивУтре: 7 май

Мисия Пловдив

06-05-2014, 18:51

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

В първия работен ден след празничната почивка ще преобладава слънчево време. Разкъсана облачност ще има в следобедните часове над планинските райони. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще се повишават и ще достигат 17-22 градуса. 

От 10.30 часа ще се състои редовната пресконференция в заседателната зала на община Пловдив.

Веднага след нея  – в 11.00 часа на същото място ще започне пресконференция по повод програмата за честването на 100-годишнината на Борис Христов. В нея ще участват артистичният директор на Държавната опера Лучано Ди Мартино, ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев, директорът на НУМТИ "Добрин Петков" Емилия Попова, директорът на Дом на културата "Борис Христов"  Ива Гешева.

Литературна дискусия с четене на произведения от млади пловдивски автори ще се състои в единствената кафе-книжарница под тепетата, намираща се срещу Братската могила утре от 18.30 часа. Творците са ученици от различни пловдивски гимназии, които освен от импулса за писане, са обединени и от членството им в  Интеракт клуб - Пловдив – Филипопол. В дискусията на тема "Какво е вдъхновението за младите?" ще се включат писателят Стефан Бонев и поетесите Елена Диварова и Евгения Тагарева. Събитието е само част от тридневния проект на учениците от Интеракт клуб Пловдив - Филипопол, включващ също изложба на картини на 8-ми май и благотворителен концерт на 9-ти май.