Младежи от европейски страни дискутират в Добрич защо трябва да се участва във вота за ЕП

Мисия Добрич

07-05-2014, 11:45

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Младежи от седем европейски страни дискутират в Международния колеж в Добрич защо е важно най-младите гласоподаватели да участват в изборите за Европейски парламент.
Дебатите са част от проекта "Младите европейци гласуват против демократичния дефицит в Европейския съюз", който се изпълнява с подкрепата на програма "Европа на гражданите".
Профилът на европейския гласоподавател, как да бъде насърчено чувството на принадлежност на младите граждани към Европейския съюз, защо е важно изборите за Европейски парламент да бъдат популяризирани и в страни, които все още не са присъединени към общността - това са част от разискваните теми, които представят експерти от неправителствени организации в България, Италия, Полша, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Румъния.
В Деня на Европа - 9 май, младежите ще разиграят в ролева игра избори за Европейски парламент, съобщи Виолета Димитрова от сдружение "Международен институт по мениджмънт", който заедно с колежа и други партньори реализират проекта.
Посланието "Гласувайте за вашата бъдеща свободна и стабилна Европа" ще бъде отправено и на музикален фестивал, който ще събере на сцената на Летния театър на 11 май фолклорни състави.