Старец надхитри алоизмамници, заловиха ги в Бургас

Тримата са криминално проявени

Трима мъже, част от група за измами по телефона са задържани в Бургас. Арестувани са след пореден опит да вкарат в капана си 72-годишен бургазлия. Възрастният мъж е бил подмамен по телефона със схемата „колет от чужбина с пари и документи”. Преди да отиде на срещата обаче дядото сигнализирал в полицията и така измамниците били сгащени на местопрестъплението.

На улица „Александровска”, където е трябвало да се предаде исканата сума, е задържан 33 годишният Йордан Александров от село Камен, община Стражица. Впоследствие са задържани и неговите двама съучастници – 43-год. Красимир Борисов и 21 г. Мартин Димитров, и двамата от Горна Оряховица. Тримата мъже са криминално проявени. Те направили пълни самопризнания по извършения опит за измама. Установено е, че същите са измамили и 80 год. жена в Бургас. От нея прибрали 1000 евро и 1200 лева. От друга жена в комплекс "Славейков" по същата схема взели 600 лв. Измамени са още три жени, като прибраните суми от тях са общо 5 000 лева.

Измамите са извършвани по аналогичен начин – чрез обещание за доставяне на колет от чужбина, съдържащ лекарства или крупни парични суми.