Ученички напирали да стават танцьорки в Сънито

Момичетата още от сега се обаждали да предлагат услугите си за нощен труд

Ученички от бургаски гимназии вече напирали за работа през лятната ваканция в Слънчев бряг. Те обаче масово се насочвали към нощните заведения, където се предлагали като екзотични танцьорки или подгряващи в дискотеките, споделят собственици на барове в най-големия курортен комплекс.

"Това е една тенденция още от преди шест години. Момичетата сами се обаждат, търсят връзки и контакти чрез познати. Повечето от тях дори нямат 18 години, но искат да работят като танцьорки, заради бакшишите", сподели собственик на голямо нощно заведение в Слънчев бряг.

Той започнал да получава обаждания с предложения още от април. "Това е огромен риск, който не вярвам някой от колегите ми да е готов да поеме, освен ако не иска да бъде натиснат с големи санкции. Тези момичета не са пълнолетни, нямат право да работят след 19.00 часа, а още повече такава работа. Факт е обаче че щом са толкова настоятелни значи работата става. Обикновено са чули от свои съученички, че с танци в дискотеките могат да извадят много пари от бакшиши. Те самите не си дават сметка какъв голям риск поемат. Чудя се на родителите им, които ги пускат", допълва още той.

Според дългогодишни работници в комплекса обаче практиката с танцуващите ученички не е от вчера и много момичета изкарват ваканцията си точно в нощните клубове, предимно като сервитьорки и танцьорки.  Бакшишите им често стигали до 200 лева на вечер.