Как да се справим със синдрома на компютърната мишка?

Предлагаме ви няколко решения на проблема

Ако работите дълго с компютърна мишка, има огромна опасност да се разболеете от тендовагинит. Това е възпаление на мускулите и сухожилията в областта на дланта, което се получава от обичайно повтарящо се действие. Ако усетите болка в китката трябва да реагирате, защото има опасност тя да отиде в лакътя, рамото и гърба и доста да затрудни работата ви. Знаем, че в днешно време е почти невъзможно да си представим ежедневието без компютри, затова е необходимо да правим профилактика, за да не се стигне до по-сериозни здравословни проблеми. Ако не вземете мерки навреме, може да се стигне до обездвижване на ръката за известно време. Ето няколко начина, които ще ви помогнат да пазите ръката си и няма да е нужно да се стига нито до непредвидени отпуски, нито до силни болки.

1. Често раздвижване на ръката
Не забравяйте да сгъвате и разгъвате дланите си от време на време. За предпочитане е да правите движение, обратно на това, което извършвате с компютърната мишка.

2. Спортуване
Фитнесът и аеробиката раздвижват и тонизират цялото тяло, а с това и мускулите на ръката. Ако водите заседнал начин на живот, не пропускайте да посещавате залата за тренировки поне 1-2 пъти седмично.

3. Масаж с магнезиево олио
Магнезият е отличен помощник при такива проблеми. За предпочитане е да го ползвате вечер, защото има релаксиращо действие върху целия организъм.

4. Физиотерапия
Ако проблемът е по-сериозен е необходимо да посетите специалист, който ще ви назначи физиотерапия.

5. Хомеопатия
Хомеопатичните лекарства са добро средство за профилактика и биха могли да ви помогнат и при този проблем. Трябва обаче да намерите специалист, който точно да ви препоръча какво ще ви помогне. Самолечението не е препоръчително, както при какъвто и да е друг здравословен проблем.

И накрая - не прекалявайте с работата, социалните мрежи и каквото и да е пред компютъра. Идва лято!