Вижте онлайн здравното си досие

Животът

08-05-2014, 10:29

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Здравната каса издава уникален код за достъп

Здравноосигурените лица могат да проверяват своите електронни здравни досиета, чрез издаването на уникален код за достъп (УКД) до персонализираната информационна система на НЗОК, напомнят от Здравната каса в Пловдив.

Чрез издадения УКД лицата получават информация “онлайн” за ползваните от тях медицинска и дентална помощ през последните пет години.

Уникален код се издава от всяка Районна здравноосигурителна каса. Същият УКД служи за достъп и до личните данни на лицата, за които притежателят на УКД е направил избор на общопрактикуващ лекар – деца до 18-годишна възраст, лица на които е настойник или попечител, и в други случаи, при които е допустимо да се прави служебен избор на общопрактикуващ лекар.

УКД се издава за определен Единен граждански номер (ЕГН), Личен номер на чужденец (ЛНЧ) или Служебен номер от регистъра на Национална агенция за приходите – за лица без ЕГН/ЛНЧ. В случай на промяна на тези идентификатори, по заявление на заинтересуваното ЗОЛ, се издава нов УКД.

РЗОК-Пловдив издава УКД на всеки здравноосигурен срещу лична карта или служебен номер от регистъра на Национална агенция за приходите – за лица без ЕГН/ЛНЧ, всеки работен ден от 8:30 до 17:00 в сградата на РЗОК-Пловдив находяща се на адрес: гр. Пловдив, ул. “Христо Чернопеев” № 14, в стая 301, етаж 3, от служителя ст. Експерт Добромира Филипова. УКД се получава веднага от ЗОЛ в запечатан плик.

Повече информация относно процедурата ЗОЛ могат да получат в сградата на РЗОК-Пловдив находяща се на адрес: гр. Пловдив, ул. “Христо Чернопеев” № 14; на e-mail: plovdiv@nhif.bg или на телефон: 032/60-30-84.

При открити нередности може да сигнализирате РЗОК-Пловдив на e-mail: plovdiv@nhif.bg.