Звезда на „моряците“ отмаря в Бургас

Спорт

08-05-2014, 13:48

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Росен Колев, Георги Божилов и Александров в националния

Георги Божилов - играч на кръга

Със съжаление Божилов призна, че му е много тъжно за съдбата на неговите предишни отбори от Бургас

Бившият футболист на Нефтохимик и Черноморец Георги Божилов, който сега играе за Черно море Варна, използва почивката дадена от Георги Иванов на футболистите за разходка в Бургас. Жоро, който е юноша на ЦСКА изкара хубави 7 години в двата тима, за които се състезава и носталгията отново го доведе в града, откъдето тръгна за големия футбол.

Още ненавършил 18 години Божилов, заедно със своите съотборници в Нефтохимик Орлин Старокин и Владо Стоянов взе участие в големия международен турнир във Виареджо „Копа Карневале“, където загатна за своя потенциал. След това Божилов се наложи в мъжките тимове на нафтата и акулите, откъдето премина в тима на Черно море. Във варненския тим Жоро се наложи като много важен играч в средата на терена и има сериозен  принос за добрите игри на тима си. Георги Божилов има договор с моряците, който смята да изпълни, защото според футболиста отборът има високи цели, които ще преследва и през следващите сезони.

Със съжаление обаче Божилов призна, че му е много тъжно за неговите предишни отбори от Бургас, които със сигурност от догодина няма да се състезават в елита. Той си припомни и пълният стадион Лазур преди години, където се играеше пред повече от 10-12 хиляди зрители във всеки мач.

Футболистът планира да се види с приятели в Бургас, след което със семейството си се прибира във Варна, където ще се готви за последния мач от сезона на своя отбор срещу  шампиона Лудогорец на 18 май.