Марица спечели квота за евроучастие

Пловдивчанки официално са вицешампиони на България за настоящия сезон

Женският отбор на Марица (Пловдив) стана вицешампион по волейбол на България!

Жълто-сините си осигуриха медал от Националната волейболна лига още с второто си място от редовния сезон, но след като първенецът от редовния сезон Левски (София) излезе като краен победител от плейофите и спечели шампионската титла, според регламента маричанки остават на второто място в крайното класиране със сребърните медали, въпреки че отпаднаха на полуфиналите.

Бронзът отива при третия от редовния сезон и досегашен шампион ЦСКА-Демакс (София).

Във финалната серия снощи Левски надигра ЦСКА с 2:1 победи и се поздрави със златен дубъл, след като по-рано през сезона спечели и Купа България.

За пловдивския клуб това е четвърти медал за последните пет сезона в националното женско волейболно първенство на България след сребърните отличия от 2010 и 2011 година и бронзовото от 2012.

Според регламента на европейската конфедерация ЦЕВ, Марица има право да участва в третия по сила европейски клубен турнир – за Купата на претендентите, през сезон 2014 - 2015.

В предишните два сезона обаче клубното ръководство предпочете да не се възползва от възможността за участие в евротурнирите.