Полицаите, без да искат, заловили известен столичен обирджия

Престъпникът действал по установен модел - набелязвал жертви и ги нападал в колите им

Столичните полицаи по щастлива случайност заловили известния обирджия с прякор Кашкавала, след като се натъкнали на него при редовна пътна проверка. Това информират от пресцентъра на МВР.

Късметлийският арест станал на 30 април, около 15:00 часа. Униформените спрели за проверка лек автомобил "Ауди А4" на кръстовището на улиците "Енос" и "Мила родина" в София. След като водачът се идентифицирал пред тях, те установили, че са лице в лице с престъпник, обявен за общо държавно избиране - 38-годишният Д.А. с прякор Кашкавала, осъждан за грабежи и заподозрян за множество нови престъпления, извършени на територията на столицата.

Полицията отдавна познава почерка на Кашкавала. Ударите си той правел винаги по един и същи модел: Първо набелязвал жертвите си в многолюдни пространства (напр. - край големи обществени сгради), "качвал се в автомобилите им и, след заплаха, отнемал наличните им пари. В случай, че човекът не носел пари в брой, го принуждавал да изтегли от най-близкия банкомат", обясняват от полицията.

Кашкавала бил отведен в Четвърто РУП и задържан за едно денонощие. Предприетите процесуално-следствени действия установили връзката му с три грабежа. При един от тях той откраднал 1 171 лева от 47-годишен столичанин, след като го залашил в собствения му автомобил. Инцидентът станал на 15 януари, около 17:00 часа, в района на бул. "Витоша". След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура 38-годишният обирджия е привлечен като обвиняем. Наложена му е постоянна мярка за задържане.

Столичните полицаи продължават работа по доказването на връзката му и с други кражби, станали в София.