Хлапета обраха кола в Люлин

Междувременно 30-годишен рецидивист се споразумя с полицията за 2 години затвор

Малолетна хайка крадци се разхожда из столичния квартал "Люлин", информира полицията. Униформените от Девето РУП са задържали в неделя (4 май) две момчета - на по 15 и 12 години, за кражба от автомобил.

>Полицейските служители засекли децата при обход на ж.к. Люлин 4, малко преди 9:00 часа. У по-голямото от двете те открили радио-касетофон за автомобил, за който после установили, че е откраднат от паркирана пред блок в ж.к. Люлин 5 лека кола.

15-годишният софиянец е известен на инспекторите от Детска педагогическа стая с множество прояви, сред които кражби, грабежи и дори участие в ПТП като шофьор, без да има свидетелство за правоуправление, посочват от пресцентъра на МВР.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, 15-годишният младеж бил привлечен като обвиняем за престъпление по Наказателния кодекс, като му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

В последния ден от април пък колегите им от Осмо РУП-СДВР са задържали 30-годишен рецивидист, обрал 58-годишна жена.

Потърпевшата подала сигнал в полицията на 28 април. Пред разследващите тя обяснила, че около 23:30 часа предната вечер, близо до надлез в района на ул. "Васил Златарев", район Искър, била нападната от мъж, който със сила й отнел мобилния телефон, лични вещи и дребна сума пари.

По случая било образувано досъдебно производство. След разследването е установена самоличността на извършителя - 30-годишен мъж от Казичене, известен на полицията и осъждан. Той бил задържан още същия ден, а след доклада на материалите по случая в Софийската районна прокуратура, бил привлечен като обвиняем.

Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. След сключено споразумение, той е осъден на две години лишаване от свобода.