Кулинарни изкушения и богата културна програма в Дните на Европа

Мисия Бургас

08-05-2014, 18:19

Снимка:

Община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Засаждат 28 дръвчета в парк "Изгрев"

Паркът в комплекс "Изгрв" става малък европейки кът. В него ще бъдат засадени 28 дръвчета. Проявата стартира утре, 9-май, Ден на Европа, от 11.30 часа и символизира обединението на всички държави, членуващи в Евросъюза.

На място ще бъдат поднесени и кулинарни изненади, също 28 на брой. Сред специалитетите ще могат да се опитат германски баварски крем и полски зрази. Традиционните европейски ястия ще бъдат подготвени от възпитаниците на Гимназията по Туризъм. Това са малка част от интересните събития, включени в инициативата Дни на Европа.

"Обединена Европа е символ на солидарност, мир и уважение към културното наследство на отделните народи. Реализираните в нашия град проекти най-ясно очертават смисъла и ползите, които пряко касаят качеството на живот на всеки един от нас." Това сподели Атанаска Николова, зам.-кмет "Европейски политики и околна среда" към Община Бургас, по време на пресконференция днес.

За поредна година бургазлии и гости на града ще станат част от инициативата Дни на Европа. Колоритната програма включва прояви за всички възрасти -  изложби, рисунка на асфалт, концерти, литературна разходка, пиеси, конкурси, изработване на европейски знамена, сглобяване карта на Европа по държави, магическо шоу с фокуси и много други инициативи за най-малките.

Предвидени са срещи с бизнес дамите и представяне на различни алтернативи за инвестиции. Младежите от 18 до 21 години ще имат възможност да се запознаят с различни стажантски програми, обучения и възможности за финансиране на проекти.

През Дните на Европа в близост до Община Бургас ще бъде позициониран и мобилен офис "Да създаваме заедно", уточни Росица Младенова, координатор на Областен информационен център.