„Акулите“ отпаднаха, но все пак показаха достойнство

От скамейката на Черноморец Димитър Димитров и неговите помощници безмълвно изгледаха целия мач

Черноморец започна кошмарно мача, като само за три минути домакините от Славия удариха на два пъти гредите зад Живкович. В 6-та пък Чико Гомес препъна Галин Иванов и реферът Христосков посочи бялата точка. Радослав Василев се нагърби с изпълнението и не сгреши – 1:0 за Славия.

Натискът на домакините продължи, а пропуски направиха Галин Иванов и Чавдар Янков. Постепенно акулите се оттърсиха от напрежението, което ги бе сковало през първите 20 минути и на свой ред заиграха по-добре, като на няколко пъти стигнаха в опасна близост до вратаря Петков. В 37-а минута триходова комбинация изведе Готфред Бекое на добра позиция, в която френският футболист вкара топката в мрежата, но след кратка консултация незнайно защо Христосков отмени попадението.

От скамейката на Черноморец Димитър Димитров и неговите помощници безмълвно изгледаха ситуацията, чудейки се какво точно може да са отсъдили съдиите. До голяма степен обаче остана сериозно съмнение за неправилно отменен гол на гостите. До края на полувремето акулите бяха по-атакуващия отбор, но до промяна на резултата не се стигна.

И второто полувреме Черноморец показа другото си лице и може спокойно да се каже, че надигра белите. Акулите можеха да изравнят след изстрели на Карлос Фонсека и Станислав Дрянов. След това отборът продължи да напада, но нападателите не затрудниха особено ветерана Георги Петков, който  се отличи с добри намеси и запази до края крехката преднина на своя тим.

Така след 3-те точки Славия вече има 5 аванс и мач по-малко от Черноморец, което на практика означава, че всичко около изпадащите тимове е ясно. За голямо съжаление на всички, които разбират и обичат футбола и двата бургаски отбора Черноморец и Нефтохимик отпаднаха от А група, а бъдещето им не е ясно.

Както и какво ще стане с най-добрия стадион за футбол в България – Лазур, в най-добрия град за живеене.

Но не и за футбол!