Пикник по европейски в Деня на Европа

Днес в парк „Бачиново” от 10:30 ч. ще се проведе третото по ред издание на поредицата от събития под надслов „Европейски пикник”.

Програмата на празника включва множество атракции и конкурси игри със състезателен характер, музикално-танцова програма с участието на деца от Центровете за работа с деца в област Благоевград. Голяма изненада за всички посетители ще бъде младата поп-певица ЕВА. Събитието се организира от „Ваканция” ООД и се провежда под егидата на община Благоевград.

Целта на събитието е да бъде отбелязан по нетрадиционен начин Деня на Европа, като се даде възможност на благоевградчани да опознаят страните членки на ЕС, европейските институции и ценности, да се популяризират възможностите за отдих и развлечения на открито сред природата и в същото време да се привлече вниманието на посланиците на страните – членки на ЕС към Благоевград като атрактивно място за туризъм и партньорство.

В рамките на събитието е предвидено презентиране на посолствата на страните членки на Европейския съюз, чрез информационни щандове, представяне на традиционни за тяхната култура музика, облекло, храна, напитки, обичаи, и др.