Орешарски, купуваш гласове, както купуват Пеевски и Станишев, май?

Но ти така и така си им подизпълнител, дерзай

Не се ли чувства министър-председателят Орешарски неудобно за това, че за пръв път в историята на България оглавява правителство, което директно участва в купуването на гласове? И ще дам два крещящи примера:
МВР обяви, че наема 5 000 човека, които да пазят селата от кражби. Ние видяхме катастрофалния ефект от извеждането на жандармерията. Кражбите не просто продължиха, а се засилиха. И за всички е ясно, че 5 000 необучени млади българи надали ще съумеят да се противопоставят на ширещата се през последните години престъпност в селата и малките градове. Т.е., ние обявяваме, че купуваме 5 000 гласа, още по-страшното е, че тези хора се набират от местни компетентни партийни функционери на БСП и ДПС. Няма лошо да се помогне на тези хора, но не по този начин и не с цената на заблуда на обществото, че се прави нещо полезно за него.
След няколко месеца ще се убедим, че мярката е изиграла своя ефект и тя ще остане в историята, а тези хора ще останат на улицата. Но тогава вече те ще са гласували и кабинетът „Орешарски” организирано ще е купил 5 000 гласа за една или друга политическа сила.
Аз вече зададох въпроса за бонусите, които са си раздали като допълнително материално стимулиране различните институции – министерства, агенции и т.н.  И Орешарски си мълчи,но има хора, които споделят за каква наглост от страна на правителството става дума и за какви пари, които вземат високопоставени служители става дума. А това също е форма на купуване на гласове в навечерието на изборите. Пламен Орешарски очевидно не вярва на собствената си администрация. И не без основание. Защото тя вижда безумията, които прави правителството, като цяло и се стреми да ги напазарува чрез допълнително материално стимулиране, което при някои висши държавни служители възлиза на хиляди левове.
Как се чувства един министър-председател, който пряко ангажира правителството си в купуването на гласове в името на едната власт? Аз мисля, че на това безумие нормалният българин трябва да сложи край на 25 май.