ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството (обновена)

Политика

09-05-2014, 09:33

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никога един вот на недоверие не е обречен

Политиката в областта на енергетиката е провал

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски заради политиката в областта на енергетиката. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Заради проваления проект на „Южен поток”, поради некомпетентността на Стойнев, главно. От това, че излъгаха обществото и правихме референдум за „Белене”, от това, че фалират основните ни енергийни компании, че предизборно задържат цената на тока. Всичко това”, допълни Борисов.
„На нас не ни дават финансовите отчети. Дочуваме отвътре, че са пред фалит. Защо провалиха „Южен поток”? „За една година обявиха десет пъти, включително направиха и първа копка, че започват строителство, че обявяват конкурс. То не беше януари, то не беше февруари, март. Сега остана за юни. Защо? През това време ЕК им отне правото да договарят, защото не искат да приложат европейското законодателство. Ние сме в ЕС. Защо не искаме да тече български газ по тръбата?”, коментира Борисов.
Борисов обясни, че няма информация, че промените в Законите за енергетиката са направени под натиска на „Газпром”. „Дотогава ще има време, ще съберем и тази информация”, каза той.
„Ако могат да ни кажат дефицитите на НЕК, ще ни кажат всички. Според нас губят на ден около 900 000”, каза още Бойко Борисов.
Попитан дали преди изборите ще бъде гласуван вота, Борисов заяви: „Точно преди вота. Виждате, че те си гласуват и един месец не могат да си съберат депутатите от ДПС, БСП и „Атака”. Ние не сме тук, за да им правим кворум. Кворум е задължение на управляващата коалиция. Станишев да обикаля по градовете, ние да им правим кворум”.