Момчил Тодоров е третият гард от НСО, който си тегли куршума

Животът

09-05-2014, 11:05

Снимка:

Блиц

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служител на НСО се е самоубил в "Белите брези"

От 2007 година досега тези инциденти са свързани с битови, здравословни или лични проблеми

Момчил Тодоров е третият гард от Националната служба за охрана, който посегна на живота си за последните седем години. Проверка установила, че в службата не се води статистика на смъртните случаи на нейни служители. Бившият шеф Димитър Димитров си спомня, че имало случай на самоубийство, докато той е бил начело. Това станало в началото на май 2010 година, когато 20-годишен служител се прострелял смъртоносно, като оставил и писмо, в което обяснил защо слага край на живота си, съобщава Блиц.
Преди да се простреля, служителят подал рапорт за напускане. Според Димитров, инцидентът станал заради лични здравословни причини. „Това е и най- често срещаните причини, коментира той "– лични или битови проблеми, без връзка със служебните задължения”.
По време на предшественика му ген. Румен Миланов съшо имал подобен случай. На 21 февруари 2007 година 44-годишният старшина Стойно Димитров бил открит облян в кръв в автомобила си.
Служителят бил семеен, но малко преди да посегне на живота си, уведомил прекия си шеф, че живее разделен от семейството си.