ТВ звезда от Беларус ще пее на „Откритие 2014”

Региони

09-05-2014, 11:44

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Името на Георги Колдун стана известно на беларуските зрители през 2007-ма година

Георги Колдун – един от най-обичаните телевизионни и радио водещи на Беларус ще участва като певец и композитор в 23-тия международен поп-рок-джаз фест „Откритие 2014”. На фестивала във Варна харизматичният шоумен ще се състезава в конкурса за песен с композицията „През светлината”, по негови текст и музика. Стилът на музиканта е поп-рок, повлиян от музиката на  Beatles, Pink Floyd, Deep Purple и Led Zeppelin.
Името на Георги Колдун стана известно на беларуските зрители през 2007-ма година, когато за първи път се появи като водещ на интелектуалната тв игра „Един срещу всички” по ОНТ. И до днес той е лице на предаването, но изявите му в телевизията и радиото (Георги е бил и радио водещ в „Alpha-radio” и „Radio-ONT”) не са го отдалечили от музиката. Напротив, 35-годишният музикант има зад гърба си стотици концерти пред публика, изяви на международни музикални конкурси и 2 албума с авторски песни. Вторият – „Стерео Рай” излезе само преди седмица.  
Беларуските медии определят Георги Колдун като мъж с невероятен чар, мощна харизма и вроден артистизъм, напомнящи тези на Ален Делон и Жан Пол Белмондо. Може би заради тях, талантливият композитор, музикант и шоумен непрекъснато е обсипван с медийно внимание и интерес. Но зад загадъчната усмивка се крие един изключително открит и приветлив човек и приятен събеседник. Интелигентен и остроумен, непоправим оптимист и вечен романтик, Георги Колдун сякаш не се интересува от славата и популярността, а изглежда като здраво стъпила на земята личност.
Георги Колдун: „Да започнем с това, че не мога да понасям светските партита, където се демонстрира състояние и слава. У мен като човек стадният принцип не е много развит. Но когато попаднеш в среда, където има борба за зрители, си длъжен да бъдеш готов, че не всички ще се радват на твоите успехи. Моят принцип е в тази среда да запазя „положителен неутралитет” и да се занимавам само с моите дела и професионални ангажименти, сред които огромното място заема музиката . Не обичам никой да се разпорежда с живота ми и участвам изключително и само в проекти, които считам за интересни. Щастлив съм, че имам възможността да правя това, което обичам – да пея пред публика. Мога да се похваля с 62 концерта в препълнени зали само за първите 4 месеца на миналата година.”
Семейство Колдун има в редиците си и друга музикална звезда – по-малкият брат на Георги – Дмитрий Колдун, е най-успешният до момента беларуски музикант, достигал  до финалите на „Евровизия”. Това стана през 2007-ма, когато Дмитрий зае 6-то място в крайното класиране.
На „Откритие 2014” Георги Колдун ще се състезава също и в конкурса за най-добър изпълнител с рок баладата „Hipnotized”, отново по негова музика и текст на Георгиус Калпакидис.   

Видео клиповете на Георги Колдун можете да гледате ТУК.