Съдят софиянец за неплатени данъци от 42 368 лв.

Крими

09-05-2014, 14:02

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Окръжен съд – Добрич даде ход на наказателно дело за укриване на данъчни задължения

В публично съдебно заседание днес бе даден ход на наказателно дело от общ характер за укриване на данъчни задължения.

Подсъдимият Дарин И. Ш. от гр. София е обвинен в това, че за периода  31.03.2009г. – 02.04.2012г. в гр. Добрич, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управляващ и представляващ ООД избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, а именно – 42 367, 97 лв. общо за посочения период. За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.

В хода на съдебното заседание Съдът допусна за съвместно разглеждане граждански иск, предявен от Държавата за сумата, посочена в обвинителния акт ведно със законната лихва от момента на увреждането.

Подсъдимият поиска производството да мине по реда на съкратеното съдебно следствие като призна изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се съгласи да не бъдат събирани други доказателства.

С оглед установяване на точния размер на дължимите суми по години – главници и законни лихви, Съдът назначи изготвянето на съдебно-счетоводна експертиза.