С театрална постановка ГЕРБ откри кампанията в община Приморско

Кметът на града призова хората да бъдат активни на 25 май

В препълнената зала на НЧ „Свобода 1948” в Китен ГЕРБ откри предизборната си кампания в община Приморско.  На срещата с жителите присъстваше народният представител Иван Вълков, кметът на морската община д-р Димитър Германов, както и общински съветници от партията.

„Много е важно хората да осъзнаят, че трябва да бъдат активни на 25 май и да не оставят друг да решава бъдещето им вместо тях. Необходимо е да бъдем отговорни и да гласуваме, защото без подкрепата на Европа, България няма да разполага с така необходимите европейски средства за реализирането на различни проекти. Точно с пари от европейските фондове правителството на ГЕРБ успя да построи магистралите в България, болници, училища, спорни зали и много други обекти”, коментира Иван Вълков.

Той заяви, че ГЕРБ и този път ще води изключително позитивна кампания, с лице към хората и към техните проблеми. „Доказали сме, че сме победител и отново ще се борим заради всички вас ГЕРБ да има повече депутати в Европейския парламент. Единствено с №18 се гарантира европейското развитие на България, ГЕРБ ще продължи да привлича инвестиции в България и няма да допусне спиране на средства от еврофондовете”.

Пред многобройните граждани Иван Вълков и кметът д-р Германов коментираха и осъществените европейски проекти в региона, дали пряко отражение върху живота на хората. Един от тях е пътен възел „Юг” на изхода на Бургас в посока Южното Черноморие.

„Освен детелината, която отвори всички артерии за Китен, имаме изготвен проект за брегоукрепване и осигуряване на около 400 паркоместа за летния сезон. Очакваме финансирането на голям проект на стойност 220 000 лв. С тези пари ще ремонтираме няколко улици. Общинските съветници гласуваха 58 000 лв дофинансиране за училището в Китен, за да не бъде закрито. Правим всичко възможно по силите си за него и за детската градина”, заяви кметът на община Приморско. Така той коментира един от най-сериозните проблеми, който жителите споделиха, свързан с обезлюдяването на Китен. Гражданите поставиха въпроса и за липсата на банков клон в града, както и измамите в чейндж-бюрата.

„Обезлюдяването на малките градчета е сериозен проблем не само в този регион, но и в цялата страна. Младите хора търсят възможностите на големия град, а хората, които целогодишно живеят тук, разчитат предимно на ления сезон. Вашият кмет и общинските съветници разбират вашите проблеми и работят за тяхното разрешаване”, коментира народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков.     Всички присъстващи се насладиха на постановката на ДТ „Адриана Будевска”, „Мъже на изчезване”, която бе специален жест от ръководството на ГЕРБ към жителите на морската община.