Студенти и бизнес обменят опит в Пловдив

Мисия Пловдив

09-05-2014, 18:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двудневен форум в Аграрния университет

"Be a Leader" е двудневен форум, чиято цел е да изгради моста между студентите, корпоративния и неправителствения сектор. Събитието предоставя пространство, което трите  целеви групи да използват за комуникация помежду си, размяна на опит и идеи. 
Събитието се организира от международната студентска организация AIESEC и ще се състои на 10 и 11 май (събота и неделя) в Аграрен Университет - Пловдив, като се очаква форумът  да бъде посетен от повече от 100 студенти. 
Платформата на "Be a Leader" ще даде възможност на студентите да приложат  разнообразни умения и знания, решавайки реални казуси, предоставени от водещи организации. 
Целта на форума е да развие активно гражданство, да създаде конкретни решения за социалните проблеми, да допринесе за изграждането на социално отговорна корпоративна среда и да постави основа за развитие на социалното предприемачество в България. 
Форумът ще протече с представяне на компаниите участници, последвани от обучителни  семинари и работилници. След това ще започне решаването на казусите. Предварително  селектираните участници ще бъдат разделени на отбори и ще работят на състезателен принцип  под наблюдението на представители на организацията, чиито казус решават.