Времето през уикенда - в събота дъжд, в неделя слънце

Мисия Пловдив

09-05-2014, 18:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Остава топло за сезона - до 27 градуса в Пловдив

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна. Ще превалява дъжд, на повече места в източната половина от страната и планинските райони. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните ще са от 16° - 17° в крайните югоизточни райони до 22° - 24° в западните. В Пловдив минимална - около 11°, максимална – 23°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. 
В планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, по-най високите върхове на Рила и Пирин от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен северен вятър. 
В неделя ще преобладава слънчево време, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони, а след обяд и над планините, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са между 20° и 27°. В понеделник ще се задържи топло, денят ще започне с предимно слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, а по-късно и ще завали дъжд, възможно е и да прегърми. Във вторник облачността ще е предимно значителна, ще има валежи, на места интензивни, с гръмотевици.