Студенти се събират на национална конференция "Екологията - начин на мислене"

Мисия Пловдив

10-05-2014, 09:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събота и неделя в Пловдив

Шестата национална студентска конференция "Екологията - начин на мислене" стартира днес в 10 часа в 15 аудитория в сградата на Биологическия факултет на Пловдивския университет (до Античния театър).

Организира се от Катедра "Екология и опазване на околната среда" към Биологическия факултет и Студентския съвет към ПУ.

Традиционно конференцията акцентира върху различни области на екологията, опазването на природата и екологичното образование. Включва също доклади от всички области на биологията и методиката на обучението по биология.

И тази година успоредно с конференцията ще се проведе и фотоизложба под надслов "Екологията – начин на мислене и действие". В нея могат да вземат участие само студенти и докторанти със собствени снимки, правени в България. Кадрите могат да бъдат на растения, животни, хора, пейзажи от защитени територии и акватории и др. Фотоизложбата ще бъде разположена на специално поставени за целта табла по коридорите на Биологическия факултет в продължение на седмица след приключване на конференцията. След това снимките ще можете да разгледате и на интернет адрес: http://ss.uni-plovdiv.bg/ecology/.