Награждават най-добрите кандидат-студенти от Националното състезание по български език и литература

Мисия Пловдив

10-05-2014, 09:20

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Получилите положителна оценка ще могат да я използват при кандидатстване за определени специалности във Филологическия факултет

Филологическият факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще награди най-добре представилите се кандидат-студенти в Националното състезание по български език и литература, провело се на 22 март и 12 април.

Награждаването на лауреатите е днес в зала "КОМПАС" на Ректората.

В състезанието взеха участие 165 зрелостници от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Асеновград, Димитровград, Карлово, Сопот, Копривщица, Панагюрище, Съединение, Златоград, Неделино, Любимец, Казанлък, Велинград.

Отличен резултат са показали 15% от тях, 19% са оценени с "много добър", 32% са с успех "добър", 18% – "среден", и 25% – "слаб".

В призовата десетка се включват ученици от ЕГ "Иван Вазов", Националната търговска гимназия, Френската езикова гимназия, ЕГ "Пловдив", ГХП "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив, ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора и СОУ "Васил Левски", гр. Карлово.

Всички кандидат-студенти, получили положителна оценка, ще могат да я използват при кандидатстване за определени специалности във Филологическия факултет, в които оценката по български език и литература е балообразуваща.