Девет чудодейни рецепти за здраве с магданоз

Бургас Лайф

10-05-2014, 10:21

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Зелената подправка лекува диабет, тромбофлебит и сърдечни болести

Често подценяван и класиран единствено в графа "подправки", магданозът може да бъде незаменим помощник в борбата за здраве. Зелените ароматни стръкове са полезни за зрението, подмладяват кожата и осигуряват безценни вещества за организма. Народни лечители твърдят, че магданозът може да излекува дори и диабет. 
Ето една изпитана рецепта, която сваля кръвната захар и може да ни отърве от инсулина. Взимат се 2 кг магданоз, около 5 г сол и 3 литра мляко. Магданозът се накълцва, смесва се с млякото и солта и се разбива с миксера до такава степен, че да се превърне в рядка зелена каша. Всичко това се изяжда за 1 ден. Процедурата се повтаря 3 пъти през седмицата. След 1 месец кръвната захар влиза в нормалните граници.
За прочистване на бъбреците (Маргарита Въргова, Варна): Взимат се 1 бира, 500 мг мед и 3 връзки магданоз. Всичко се слага в тенджера и се оставя да ври 10 мин. Прецежда се и се пие по 1 ракиена чаша 4 пъти на ден на гладно. У нас се използва и парливата (гръцка) градинска коприва.
При тромбофлебит: На 500 г мед се слага 500 г брашно от магданозово семе. То се мели предварително в кафемелачка и се обърква много добре с меда. Взема се сутрин на гладно по 1 кафяна лъжичка 30 мин. преди закуска. След 10 дни дозата се увеличава на 1 супена лъжица и така, докато сместа свърши.
При сърдечни заболявания: 35 стръка магданоз, ситно нарязан с дръжките, се залива с червено вино. Оставя се да стои 10 дни на хладно място. Пие се сутрин и вечер след хранене по 1 супена лъжица.
При повръщане: Вземат се 10 г синя жлъчка, 15 г магданоз и 15 г копър и се варят 25-30 мин. в 1 л вода. Отварата се оставя да се утаи, прецежда се и се пие студена. Пиема се по 1 кафяна чашка сутрин, обед и вечер. На децата се дава по 1 чаена лъжичка.
При камъни в пикочния мехур и бъбреците: Половин чаена лъжичка плодчета от магданоз се накисват за 8 часа в 250 г студена вода. Течността се прецежда и се изпива за 1 ден.
При болезнена менструация: 4 чаени лъжички ситно нарязани корени от магданоз се заливат с 500 мл вряща вода. След 15 мин. запарката се прецежда и се изпива за 2 дни.
При лунички: 2- 3 пъти дневно луничките се мажат с прясно изцеден сок от магданоза. Може да се използват и лапи от сварени листа и корени от магданоз.
При ухапване от насекоми: Ухапаното място се натрива с прясно изцеден сок от магданозени листа.
Препоръки: Понеже магданозът притежава много силни детоксикационни, антисептични и антиспазмолитични свойства, ако изяждате всяка сутрин по 100 г от ценната подправка, вашата отделителна система ще започне да работи усилено и всичката течност, която е била в застой, ще премине в движение и ще бъде изхвърлена от организма. Новата течност постепенно влиза в организма във вид на сочни и полезни плодове, заедно със съединителната тъкан. Организмът буквално се обновява и започва да функционира много по-леко.
ВНИМАНИЕ! НИКОГА ДА НЕ СЕ ПРИЕМА САМОСТОЯТЕЛНО ПОВЕЧЕ ОТ 60 Г СОК ОТ МАГДАНОЗ!