Само високата избирателна активност може да неутрализира купуването на гласове

Политическият диалог в България няма нищо общо с ежедневието на българите

Идеята на АБВ е да разбие схемата, по която се управлява България в момента. Това заяви водачът на евролистата на формацията Ивайло Калфин на среща с местния бизнес в Елхово. В страната ни се променят политически партии, променят се политически лица, това, което не се променя, е политическият модел, коментира евродепутатът.
Политическият диалог в България няма нищо общо с ежедневието на българите, заяви Калфин и посочи ключовите теми, по които са необходими незабавни държавнически действия - начинът, по който функционира икономиката ни, образователният модел, здравеопазване, работата  на институциите и въпросът с демографията. В настоящия политически момент не е ясно кой взема решенията, нито кой определя приоритетите. Начинът, по който се ръководи държавата, създава среда без положителни процеси. Категорично на първо място трябва да се работи за справяне със социалната несправедливост, с бедността на българите и повишаване доходите.
Това е и причината АБВ да реши да се намеси в политическия живот и да фокусира вниманието на гражданите. Целта е да събудим самочувствието на хората така, че самите те да могат да променят нещата.
Като се базира на впечатленията си от пътуванията в страната, Ивайло Калфин коментира, че се наблюдава апатия от страна по отношение на предстоящия евровот. Той призова българите да гласуват. Само високата избирателна активност може да неутрализира купуването на гласове, категоричен е Калфин.