Еко снимки показват в ПУ

Мисия Пловдив

11-05-2014, 09:18

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Шестата национална студентска конференция „Екологията - начин на мислене“ ще се проведе в Пловдив

Форумът се провежда на 10 и 11 май. Конференцията се организира от Катедра „Екология и опазване на околната среда“ към Биологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Студентския съвет към висшето училище.

Традиционно конференцията акцентира върху различни области на екологията, опазването на природата и екологичното образование, но включва също доклади от всички области на биологията и методиката на обучението по биология. Организирането и провеждането на вече шеста поредна конференция е възможно благодарение на инициативността и креативността на възпитаниците на Биологическия факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“ и финансовата подкрепа на Студентски съвет.

Целта е да се предостави възможност на студентите от Пловдивския университет и други висши учебни заведения от страната да развият своето екологично и биологично мислене и да представят своите научни и научнопопулярни разработки.

По идея на организационния комитет, тази година за трети път успоредно с конференцията ще се проведе и фотоизложба под надслов „Екологията – начин на мислене и действие“. В нея могат да вземат участие само студенти и докторанти със собствени снимки, правени в България. Кадрите могат да бъдат на растения, животни, хора, пейзажи от защитени територии и акватории и др. Фотоизложбата ще бъде разположена на специално поставени за целта табла по коридорите на Биологическия факултет в продължение на седмица след приключване на конференцията. След това снимките ще можете да разгледате и на интернет адрес: http://ss.uni-plovdiv.bg/ecology/.