Малък фотограф с големи изложби

Мисия Пловдив

11-05-2014, 10:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Надежда Кантарджиева показа "Единни в многообразието"

Различни култури на европейски страни представя с поредица от фотоси младият фотограф Надежда Кантарджиева, възпитаник на Школата по фотография към Общински детски комплекс. Изложбата „Единни в многообразието“ бе експонирана в зала „Георги Данчов – Зографина”  в Чирпан. Събирането на фотосите е реализирано със съдействието на Начално училище ”Св.Климент Охридски” в Чирпан и с любезното домакинство на галерия „Георги Данчов-Зографина“, с финансовата подкрепа на Европейската Комисия.

Младата авторка на фотографиите  Надежда Кантарджиева  е осмокласничка,  възпитаничка на Школата по фотография към ОДК с ръководител Изабел Хугасян.

Надежда Кантарджиева посещава курса  по фотография от две години и е участвала в поредица проекти и изложби. Има три награди по фотография, но това е първата й самостоятелна изложба. 

Снимките съпътстват идеята на  проекта  със запознаването на  различните култури в ЕС  и  включва участници от училища  от Турция, Румъния, Испания и България, които проследяват „Пътят на книгата” с образователна цел на децата.България е третата страна, която децата обикалят  с интерес и огромно желание. Надежда Кантарджиева е успяла не само да отрази пътя на участниците в проекта в България , но с чудните си фотографии ни пренася в един приключенски свят, в който децата не само преоткриват красотите на България, но и се впускат в създаването на нови приятелства, красота и незабравими мигове.

Фотоизложбата бе открита официално от директора на НУ”Св. Климент Охридски” в Чирпан Мариана Кривошапкова и Владимир Кондарев - собственик и домакин на галерия „Георги Данчов Зографина”. Вярваме в  бъдещите успехи на Надежда и очакваме с интерес следващите й изяви,единодушни бяха, както домакините, така и директорът на ОДК Атанас Куртенков, и преподавателката на младият творец -  Изабел Хугасян. 

Школата по фотография към ОДК– Пловдив е създадена през 1970 година. Имала е девет преподаватели, от които с най-дълъг стаж са фотографите  Васил Гигоров и Димитър Платнаров, обучили на любов и професионализъм  десетки млади фотографи. Днес традицията се продължава от  Изабел Хугасян, която е възпитаник също на школата по фотография.