Трагедията до летището, която отне човешки живот- заради висока скорост

Лекарите не успяха да го спасят след тежка мозъчна травма

Шофиране с висока скорост и неспазване на ограниченията е довела до страшната трагедия до бургаското летище, която отне един човешки живот. В края на седмицата лек автомобил „Мерцедес” блъсна 52-годишният Али Муса, който е извършвал ремонтни дейности на пътя. 23 годишният водач не е съобразил допълнителните ограничения за движение, определени изрично с пътни знаци, съобщиха от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Работникът бе тежко ранен при инцидента и издъхна в бургаската болница. Мъжът е починал в около 20.00 часа в петък вечерта, съобщиха дежурните лекари от отделението по „Реанимация”. Али Муса е от реунското село Дропла, но е работел в Бургас като служител в пътноподдържаща фирма. В деня на инцидента той е бил на работа на пътя в района на Летище-Бургас. Бригадата е работела на пътното платно близо до разклона за квартал „Сарафово”. Али Муса бе блъснат от автомобил и получи тежки травми. От полицията съобщиха, че работникът е спазил всички изисквания за безопасност на пътя. Бил е облечен със задължителните светлоотразителни дрехи. След инцидента работникът бе откаран в болницата в критично състояние с диагноза „политравматизъм”. Част от травмите са били на белия дроб, имал е и тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки усилията на лекарите, мъжът е починал няколко часа по-късно.
Шофьорът, който го е блъснал, е правоспособен и не е употребил алкохол. Той е на 23 години и е от Бургас. Участъкът от пътя е обозначен, че в него работят хора, а ограничението за скоростта е 40 км/ч.