Без следа за изчезналия Петър Дончев!Бургазлията бил петролен бизнесмен

Животът

11-05-2014, 12:29

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Изкупувал е гориво, имал е няколко бензиностанции, а също така се е занимавал и с продажба на преносими модули за дизел и бензин

Изчезналият бургазлия Петър Дончев Стефанов е бил петролен бизнесмен. 54 -годишният мъж напусна дома си в Бургас на 7 май и до момента е неизвестност. Името Петър Дончев Стефанов съществува в графите на търговския регистър. Според изнесените там данни мъжът с тези имена е собственик на петролна фирма - изкупувал е гориво, имал е няколко бензиностанции, а също така се е занимавал и с продажба на преносими модули за дизел и бензин. На името на Петър Стефанов се водят две действащи дружества. В едното - "Ивпетроил" ООД, той е съдружник с ротарианеца Иван Мавродиев. Миналата година срещу фирмата е било заведено дело за продадено, но неплатено гориво. Петър Стефанов е обжалвал, но в крайна сметка Бургаският окръжен съд е постановил да заплати сумата за доставеното гориво в размер на 21 457 лева, съобщава сайтът Блиц. Друга фирма, в която Петър Стефанов участва, е "Д И П" ООД. Там той е съдружник с Дженко Станев.

Вчера от бургаска полиция съобщиха за изчезването на Стефанов. Сигнал в полицията е подала съпругата, която си чула с него по телефона около 16,00 часа. Той й съобщил, че не се чувства добре. Същия ден е трябвало да заверява документи в институции. Няколко часа след последния разговор между двамата, мобилният телефон на Петър вече бил изключен. Мъжът управлява лек автомобил марка "Нисан Примера", с бургаска регистрация, комби, сив на цвят. Мъжът е на видима възраст 50-55 год. години; ръст –висок 183 см; телосложение – нормално; коса –права, кестенява, лице – бяло; очи – сини.
Облечен е с черно, късо, спортно шушляково яке, черни дънки, тъмносиня блуза, черни спортни обувки. Носи черна мъжка кожена чанта. МВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на Петър Стефанов да съобщят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.