АБВ подари десетки книги на софиянци

Днешното събитие е част от инициативите на движението за подпомагане на българското образование и култура

На 11 май Гражданска инициатива АБВ подари десетки книги на всички, които посетиха импровизираната кницарница в столичната градина "Чайка", като част от инициативите си за подпомагане на българското образование и култура.

Още преди месец АБВ призова желаещите да дарят книги да ги предоставят в офисите на коалицията. Днес събраните четива намериха своите нови читатели, които дойдоха да ги вземат от градинката на ъгъла на улиците "Раковски" и "Гурко".

От партията отбелязват, че за каузата са дарени изключително интересни книги.

Оттам добавят и, че това е едно своеобразно честване на Деня на българската писменост (11 май по стар стил) от коалицията, която поставя образованието и културата сред основните си приоритети.

По-рано днес пък Нина Найденова, номер четири в листата на АБВ за евровота на 25 май, се включи в тържествата на почит към българската азбука, просвета и култура и честването на светите братя първоучители Кирил и Методий.

Честванията се проведоха в Пловдив, като акцентът беше изложбата на БАН "В началото бе буквата", подредена в Балабановата къща в Стария град.